7876 8672 - Denne side er et produktkatalog og linker til shops med produkterne [email protected]
Vælg en side

Selvom vi ikke har koralrev som de har sydpå er der stadig fyldt med liv under havoverfladen. Det er derfor Danmark årligt eksporterer langt mere fisk end vi selv spiser og som en nation hvor alle har under 1 times kørsel til havet og hvor vi har næsten 9000km kystlinje burde der være fyldt med muligheder for at gå på opdagelse under havet.
Det der stopper de fleste er at vandet sjældent bliver over 20 grader og har man ikke en våddragt bliver det hurtigt koldt at ligge i overfladen og lege rundt. Men der nede gemmer der sig blåmuslinger, østers, tang og masser af fisk man kan fange.

Det er derfor et stort JA til at man sagtens kan gå på undervandsjagt i Danmark og det kræver intet jagttegn. Lad os her under forklare dig mere.

På jagt med snorkel og harpun

At snorkle rundt med sin harpun i overfladen, se en fisk og beslutte at den skal med hjem på middagsbordet er en stor oplevelse første gang. Men selvom det tager tid er det en disciplin alle kan lære så længe man har respekt for havet, harpunen og de fisk der lever i havet.
Lige så snart du har skudt harpunen afsted er du den sidste del af fødekæden og det er dit valg om fisken overlever eller ej. Det bliver aldrig en kommerciel fiskeform da antallet af fisk ift. tiden det tager ikke hænger sammen, men det er god og sjov motion på samme tid med at der kommer mad på bordet.

Sigtbarheden og temperaturen i de danske have

De danske farvande er ikke optimale når det drejer sig om sigtbarhed og temperatur. Heldigvis kan vi tage vores forholdsregler for temperaturen og med en våddragt syet på mål kan man let ligger i vandet i 3-6 timer, også selvom temperaturen kun er få grader. De sidder så tæt at der ikke kommer vand ind og er så godt isolerede at det ikke er et problem.
Faktisk er de ikke helt tætte, det er jo en våddragt, men selve neoprenen som de er produceret af klæber sig til huden så vand ikke kan komme ind imellem. Det vigtige er naturligvis også at have hele dragten med hætte og handsker så hele kroppen er beskyttet imod kulden.
I sommermånederne kan der være dage hvor man uden våddragten sagtens kan tage en tur på en time, men det er desværre for få af de dage vi har i Danmark og ofte er sigtbarheden i sommeren dårlig, hvilket leder os hen på næste emne. I Danmark har vi overordnet en lav sigtbarhed og i sommermånederne er det almindeligt at man kun kan se 1-5M, det kommer sig af den store mængde næring der er i havene som giver næring til alger og plankton.
I vintermånederne, når solen ikke står og giver energi til planterne kan man derimod ofte have 20M sigtbarhed, hvilket kan give nogle fantastiske oplevelser hvor man ser store stimer af fisk.

UV Jagt på Vestsjælland

Uanset om du bare vil snorkle og se livet under vandet eller om du er klar til at tage ud med en harpun og fange aftensmaden så er der flere gode steder på Vestsjælland hvor du kan fange fisk som ørred, skrubber, torsk, rødspætte og pighvar.
Det eneste du skal huske er at jagten kræver fisketegn og at ål og snæbel er fredede, ellers må du fange alle de fisk du kan se på jagten og dem skal der nok være nogle af.
De bedste steder er områder med sten og tang, det kunne f.eks. være muslingebanker. Det kunne også være områder med byggeri i vandet som bropiller, vrag eller vindmøllefundamenter. Det er i områder som dette at fiskene gemmer sig og du kan få nogle fede ture ned under vandet.
Det er oftest skrubber man støder på i Vestsjælland men også spændende fisk som Torsk er der ude. I området omkring Storebælt er der et rigt fiskeliv som især nyder godt af strømforholdene. Dog skal du holde godt øje med ikke at blive taget af strømmen og være opmærksom på at du mange steder skal ret langt ud før du begynder at finde fisk.
Det er et svært område at UV fiske i, men når du først har fundet dit område er det bare om at komme i gang.