7876 8672 - Denne side er et produktkatalog og linker til shops med produkterne [email protected]
Vælg en side

Hvis du bestemmer dit for at investere i en båd skal du naturligvis vide hvilke regler der gælder, det har vi samlet her i denne artikel sammen med et par gode tips & tricks når du første gang skal ud og købe en båd, stor som lille.

Det første du skal vide er at der ligesom når du køber en bil, er stor forskel på om du køber den af en forhandler eller en privat. Hvor du i en privat handel ikke er beskyttet ud over Købelovens regler om handelskøb og de danske regler om aftalens indgåelse er der straks større beskyttelse hos forhandleren hvor reglerne for forbrugerkøb gælder. Du er derfor bedre beskyttet hvis der senere skulle opstå fejl og mangler som sælger burde have været opmærksom på.

Når du køber hos forhandleren må de ikke skrive budskaber som ”købt som beset” eller ”uden reklamationsret” Der er nemlig altid reklamationsret på 2 år, lige meget hvilken stand båden er i. Det er også årsagen til at du hos nogle forhandlere vil se skilte ”kun til engros” hvor de altså kun vil handle med andre virksomheder, da de på den måde kan komme udenom reklamationsretten.

At købe en båd kan være en stor investering og det er derfor vigtigt at have dokumentationen iorden hvis der senere skulle opstå fejl. Inden købsaftalen underskrives er det vigtigt at undersøge båden, da fejl der burde have været opdaget ved en overfladisk gennemgang ikke kan kræves løst efterfølgende. Undersøgelsespligten er dog begrænset og går du båden igennem en enkelt gang grundt udvendigt og indvendigt er det fint, det kan være en fordel også at tage billeder. Har forhandleren forsøgt at skjule fejl vil du også altid kunne komme tilbage. Køber du ved en forhandler vil det også være påkrævet at det der står i salgsmaterialet om f.eks. bådens egenskaber er korrekt, ellers vil du kunne påråbe det som en mangel senere.

Køber du derimod en båd privat vil vi altid anbefale at du tager en professionel med ud for at se på den, der er nemlig betydeligt større krav om at køber selv skal undersøge båden grundigt inden køb. Der er også mindre krav til sælgers oplysningspligt. Når du så køber båden så få lavet en købsaftale hvor der på skrift redegøres for aftalens indhold, det kunne være bådens tilbehør, levering eller noget helt 3. som køber og sælger ellers let kan blive uenige om senere. Har sælger på forhånd lavet købsaftalen så husk at gennemlæse den, det er dit ansvar når du har underskrevet den. Kommer der senere fejl ligger bevisbyrden hos køber der skal bevise at fejlen forelagde før købet hvilket ofte kan være svært. Ved privat køb skal du også være ekstra opmærksom på ejerforhold, skjult gæld og lignende forhold der senere kan gøre dit køb surt.